Terug naar de Bedoeling

Anders Vasthouden

9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling


Met enorm veel plezier heb ik meegewerkt aan de opvolger van Verdraaide Organisaties, als sparringpartner én als illustrator. In september 2017 verscheen 'Anders Vasthouden'. Het boek is gericht op de vertaling naar de alledaagse praktijk in de vorm van 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling.

Met tal van praktijkvoorbeelden en metaforen neemt het boek je langs negen sleutels mee voor het werken vanuit de bedoeling en hoe je daar in de praktijk vorm aan kunt geven.


Zie ook www.andersvasthouden.nl

Lezingen, workshops en trainingen Verdraaide Organisaties


Ik herken enorm veel in het gedachtegoed van dit belangwekkende boek. Zo sterk, dat ik op verzoek van auteur Wouter Hart ook lezingen en trainingen geef over dit onderwerp en organisaties begeleid. Het sluit naadloos aan op de gedachte achter ontmanagen, vanuit een breder perspectief.


Terug naar de bedoeling


Organisaties zijn "verdraaid" als de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van on-natuurlijke managementlogica. Recht tegenover deze verdraaide organisaties staan de organisaties die juist excelleren. Zij houden zaken eenvoudig en dicht bij de menselijke natuur en presteren daarmee enorm veel beter.


In 'Verdraaide organisaties' biedt Wouter Hart een nieuw houvast aan iedereen die met minder krampachtige beheersbaarheid veel betere resultaten wil halen. Het boek bevat vele herkenbare voorbeelden, indringende inzichten en een krachtig nieuw basismodel, dat hij in gesprek met Marius Buiting ontwikkelde.


Zie ook www.verdraaideorganisaties.nl