klanten

Inleven


"We hebben Thom als adviseur gevraagd om ons te helpen hoe we in een groeiende organisatie onze kernwaarden en het plezier kunnen behouden, zonder extra te gaan managen. Thom kan zich heel goed inleven in de mensen in onze organisatie en dit ook op een prettige manier overbrengen en bespreken. Hij helpt ons als klankbord en met zijn ideeën komen we nu concreet verder."

Tom Dekker, directeur IMD


Daar gaan we wat mee doen!


“Daar ga ik wat mee doen!” Dat is wat Thom bij ons heeft “achtergelaten”.

Thom heeft voor ons (pioniers Duurzaam Organiseren binnen ING) op een inspirerende wijze laten zien wat ontmanagen is en hoe dit werkt.  Prachtige voorbeelden en “uit het hart” verteld. “Herkenbaar, mooi en confronterend” waren de reacties van deelnemers. Bij ons is het niet gebleven bij inspiratie, de leerervaringen worden gelijk in praktijk gebracht!

Irene van der Laan, ING Nederland, Pionier Duurzaam Organiseren, HR/OE/Organisational Development

Houvast en richting, op de achtergrond


Thom Verheggen helpt de brancheorganisatie ActiZ en het MT van ActiZ in de zoektocht naar een organisatie die flexibel en snel kan inspelen op de vragen van onze leden. Hij doet dat op een manier door zichzelf op de achtergrond te plaatsen, de goede vragen te stellen, door gebruik te maken van zijn heldere model met de magneet, wat houvast geeft en richting. Hierdoor komen we elke keer een stap verder in dit boeiende proces.

Henriette Neuteboom, Directie-adviseur ActiZ, organisatie van zorgondernemers


Over de scan 'De Organisatie Spiegel'


“Een waardevol instrument om samen te werken aan verbetering. Wij hebben de Organisatie Spiegel ingezet als medewerkersonderzoek om met de medewerkers in gesprek te gaan. Het instrument bracht aan het licht waar we positief over zijn, waar nog verbetering mogelijk is en welke verschillen we zien binnen de organisatie. De opzet en aanpak van de Organisatie Spiegel bevorderde het gesprek op een ‘wij-wijze’, in plaats van vingers te wijzen. De eigen verantwoordelijkheid van onze mensen en het leiderschap in de organisatie werden hierdoor aangesproken. Daarnaast was het erg prettig en doortastend samenwerken."

Nicolette Rigter, directeur GGD IJssellandDruk bezocht en heel hoog gewaardeerd!


"Onze congresdeelnemers reageren steevast enthousiast op Thom's workshops over 'Ontmanagen'. Hij is gedreven en weet de juiste snaar te raken bij managers die door zijn kennis en visie geïnspireerd worden om het anders te gaan doen. Zijn sessies worden druk bezocht en heel hoog gewaardeerd!"

Jolande van Aken, Congresmanager Vakmedianet


Boost


"Moniek en Thom hebben ons laten inzien welke talenten wij individueel hebben en daarmee wat de potentie is van de organisatie. Dit geeft een boost om tot een volwassen bedrijf te komen."

Jan Mens, directeur IESFocus met draagvlak


Thom is een betrouwbare denker die Uitgeverij Scala heeft geholpen bij de focus door juist ons aan het werk te zetten i.p.v. antwoorden te geven. Hij stelt de juiste vragen op het juiste moment en helpt daarmee medewerkers zelf oplossingen te bedenken voor de organisatie. Dat zorgt voor draagvlak, betrokkenheid en dus resultaat.

Ashja Bosboom, directeur-eigenaar Uitgeverij Scala
Meer bereiken met minder management


"Thom kan met zijn ervaring als voormalig manager op een laagdrempelige manier uitleggen hoe je met minder management meer kan bereiken. De metafoor van de magneet die Thom tijdens onze managementdag heeft gebruikt, geeft veel inzicht! Als het doel niet helder is heeft het geen aantrekkingskracht en weet niemand waar hij naartoe moet bewegen. Procedures, protocollen en managers zijn dan noodzakelijk om de richting aan te geven. Een heldere doelstelling daarentegen werkt krachtig, iedereen beweegt ernaartoe. Het aantal procedures en protocollen kan worden teruggedrongen, zelforganiserende teams kunnen aan de slag er is minder management nodig."

Brenda Hengst, Transitiecoach Ipse de Bruggen